ויזות ואשרות שהייה בגרמניה

גלו לאיזו ויזה או אשרה אתם זקוקים כדי לעבור לגרמניה

ויזה לגרמניה

ויזות ואשרות שהייה בגרמניה

שיתוף:

כמדינה המאוכלסת והחזקה ביותר מבחינה כלכלית באיחוד האירופי, גרמניה מושכת אליה אנשים רבים מדי שנה המבקרים, חיים באופן זמני או מתיישבים. למעשה, הרשויות בגרמניה אישרו 586,144 בקשות לויזה לראשונה בשנת 2023, מאחורי פולין בלבד (642,789).
קצת יותר מ-16% מאוכלוסיית גרמניה (13.9 מיליון) הם ילידי חוץ. ל 21 מיליון אנשים במדינה יש רקע כלשהו של מהגרים.
המשרד הפדרלי להגירה ופליטים (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge – BAMF) היא הסוכנות הממשלתית האחראית על הנפקת אשרות ושילוב כניסות חדשות בגרמניה.
כמו מדינות רבות באיחוד האירופי/EFTA, גרמניה מפעילה מערכת הגירה דו-שכבתית. אזרחי האיחוד האירופי/EFTA יכולים לטייל ולגור בגרמניה ללא הגבלות ויזה או היתר. גרמניה היא גם חלק מאזור שנגן, כלומר אין לה בקרת גבולות עבור אזרחים מ-25 מדינות אחרות באירופה.

איך ניתן לעבור לגור בגרמניה?

אם אתם מחזיקים בדרכון אירופאי של אחת ממדינות האיחוד, הדלת למעבר לגרמניה פתוחה בפניכם. אזרחי האיחוד האירופי, האזור הכלכלי האירופי (EEA) ושוויץ, אינם צריכים ויזה כדי לבקר, לחיות, לעבוד או ללמוד בגרמניה. כל מה שתצטרכו יהיה תעודת זהות או דרכון אישי תקפים שהונפקו על ידי מדינה באיחוד האירופי/EEA.
אם אתם מעוניינים לעבור לגרמניה כמשפחה אך רק לאחד מבני הזוג יש דרכון אירופאי, אל דאגה, תוכלו לבקש תושבות גם עבור בן/בת הזוג והילדים (רק אם הם בני פחות מ 18) בתהליך הנקרא: איחוד משפחות. אם אין לכם דרכון אירופאי של אחת ממדינות האיחוד, תצטרכו להגיש בקשה לאחת הויזות המיוחדות שגרמניה מציעה כפי שנסקור אותן כעת. 

ויזת עבודה בגרמניה

סוגי הויזות לטווח ארוך בגרמניה:

אשרות שהייה ממושכות לגרמניה, או ויזות לאומיות מסוג D, מיועדות לשהייה של למעלה משלושה חודשים.
עבור שהות ארוכת טווח בגרמניה לצורך עבודה, לימודים, איחוד משפחות וכו', תזדקקו לויזה, אלא אם כן אתם אזרחים של האיחוד האירופי/EEA או שוויץ. אם אתם אינכם אזרחים של האיחוד, את הבקשה תגישו שאתם בתוך גרמניה, במשרד ההגירה המקומי שלכם (Ausländerbehörde).
בנוסף לתיעוד הסטנדרטי, בדרך כלל תצטרך לספק:
הוכחת סיבת שהייתכם, למשל, חוזה עבודה, אישור מיקום לימודים או תעודת נישואין.
הוכחות לכישורים הדרושים לצורך העבודה או ההשמה שלכם, יחד עם הכרה גרמנית בכל כישור או תעודה זרה.
הוכחה שאתם יכולים להבין גרמנית ברמה המתאימה לעבודה או ללימודים שלכם. אם אתם מבוגרים המבקשים ויזה משפחתית, עליכם להוכיח רמה בסיסית של גרמנית.

ויזת עבודה

ישנן צורות רבות ושונות של אשרות עבודה לשהייה ארוכה בגרמניה, כולל:
כרטיס כחול של האיחוד האירופי – לבוגרי אוניברסיטאות עם הצעת עבודה מיומנת המשלמים שכר שנתי ברוטו של 56,400 אירו (או 43,992 אירו עבור רוב משרות ה-STEM).
עובדים בוגרים ובעלי כישורים מקצועיים – לעבודות מקצועיות אחרות שבהן השכר אינו עומד בדרישות הכרטיס הכחול.
כישורים מוכרים חלקית – לעובדים בעלי כישורים מקצועיים שאינם מוכרים במלואם. ויזה זו מאפשרת לך להתאמן בגרמניה תוך כדי עבודה על קבלת כישורים נחוצים אחרים.
מומחי IT – לעובדי IT מיומנים ללא כישורים פורמליים אך ניסיון של שלוש שנים לפחות והצעת עבודה עם שכר שנתי ברוטו של לפחות 50,760 יורו
מחפשי עבודה – לבוגרי אוניברסיטאות ולבעלי כישורים מקצועיים שלא קיבלו הצעת עבודה בגרמניה. אשרה זו תקפה לחצי שנה ומאפשרת להם לחפש עבודה ולעבור לאשרת עבודה אחרת/אישור עבודה אחר במידה ומצאו עבודה.
הכשרה מקצועית – לבעלי חוזה התלמדות בחברה גרמנית. אתה יכול גם לקבל ויזה ל-6 חודשים כדי לחפש חוזה הכשרה מקצועית אם אתה מתחת לגיל 25 ודובר גרמנית ברמה B2 לפחות.
העברות תוך ארגוניות (ICT) – למנהלים, מומחים או מתאמנים עם חברות מחוץ לאיחוד האירופי שיש להן סניף או חברה בת בגרמניה
אופר(Aupair) – למי מתחת לגיל 27 שרוצים לבוא לעבוד בגרמניה כאופר.
אשרות אלו תקפות עד שנה.
בדרך כלל תזדקקו להצעת עבודה אצל מעסיק גרמני אלא אם כן יש לכם ויזה שמאפשרת לכם לבוא ולחפש עבודה. בנוסף לכך, תצטרכו להיות בעלי הכישורים הדרושים לתפקיד ולעמוד בדרישות השפה הגרמנית (B1 ברוב המקרים, אך B2 עבור חלק מהמשרות).

אתם יכולים להגיש בקשה לקבלת אשרת שנגן לשהייה ארוכה בשגרירות או הקונסוליה הגרמנית, או באינטרנט באמצעות VIDEX (בגרמנית).  תוכלו גם להגיש בקשה לאישור שהייה הקשור לעבודה מתוך המדינה במשרד ההגירה המקומי שלכם (Ausländerbehörde). ודאו שאתם עושים זאת תוך שלושה חודשים מהגעתכם.
הדרישות האופייניות לתיעוד תומך הן: טופס בקשה מלא, שני תצלומי פספורט, דרכון תקף או תעודה מזהה עם תמונה, הוכחה לכיסוי ביטוח בריאות ,הצעת עבודה בגרמניה, אלא אם כן אתם מבקשים ויזת מחפשי עבודה, עדות לכישורים אקדמיים או מקצועיים רלוונטיים לתפקיד, הוכחת שכר שנתי עבור תפקידים שבהם אתם צריכים להרוויח מינימום (המעסיק שלכם יכול למלא טופס זה), עדות לידע בשפה הגרמנית במידת הצורך (בדרך כלל רמת B1) והוכחת רישום פלילי נקי. 
הטיפול בבקשות נמשך בדרך כלל בין חודש לשלושה חודשים. עם זאת, עבור כמה ויזות עובדים מיומן, המעסיק שלך יכול להגיש בקשה להליך מהיר, שלרוב לוקח בערך 15 ימים. 
ויזות שהייה ממושכות עולות 75 אירו למבוגרים ו-37.50 אירו למי מתחת לגיל 18. קבוצות מסוימות זכאיות גם למחירים מופחתים או לפטור מאגרות.
משך אשרת השהות שלכם נוטה להיות תלוי בחוזה העבודה שלכם. רוב הוויזות והאישורים הם בתחילה לשנה או שנתיים, אך ניתנים לחידוש כל עוד אתם עדיין מועסקים. לא ניתן להאריך חלק מהוויזות, למשל ויזת האופר והויזה למחפשי עבודה. ה-EU Blue Card מגיע כוויזה ראשונית רב שנתית בתוקף לארבע שנים וניתנת לחידוש.
אם אתם רוצה לשנות את מקום העבודה במהלך תקופה הויזה,  ייתכן שתצטרכו לעבור לויזה או היתר אחר. ראשית, יהיה עליכם לבדוק את התנאים של הויזה/היתר הקיים שלכם. אם יש לכם ספק, פנו למשרד ההגירה המקומי שלכם.

ויזת לימודים לסטודנטים

אזרחי האיחוד האירופי/EFTA אינם צריכים ויזה כדי ללמוד בגרמניה. למעשה, הם יכולים להיכנס למדינה עם דרכון או תעודת זהות בתוקף ורק צריכים להירשם במשרד הרישום של התושבים המקומיים שלהם (Einwohnermeldeamt).
תוכלו לקבל את הסוגים הבאים של ויזות סטודנטים לגרמניה:
אשרת לימודים לסטודנטים באוניברסיטה – אם נרשמתם לקורס באוניברסיטה גרמנית או מוסד להשכלה גבוהה
אשרות מחקר – לאקדמאים ולדוקטורנטים
אשרות הכשרה מקצועיות – לחניכים וחניכים
ויזת קורס שפה – ללימוד השפה הגרמנית
ויזת בית ספר – ללימוד בבתי ספר גרמניים עצמאיים או להשתתף בחילופי בית ספר
אשרת בקשה לסטודנט – אם ברצונך להגיש בקשה להשמה בגרמניה
ויזת סטודנט לשהייה קצרה – ויזת שנגן לשהייה של עד 90 יום
כדי לקבל ויזת לימודים בדרך כלל תצטרכו כבר לקבל מקום בתוכנית החינוכית בה אתם מתכוונים לקחת חלק. זו יכולה להיות הצעה מאושרת או מותנית. בנוסף לכך, עליכם להראות שאתה יכולים לפרנס את עצמכם במהלך שהותכם בגרמניה.
את הבקשה יש להגיש בשגרירות גרמניה. בדרך כלל צריך לקבוע תור, ויש להביא את המסמכים הבאים: טופס בקשה מלא, דרכון תקף או תעודה מזהה עם תמונה, תמונת פספורט ביומטרי, אישור קבלה לקורס או תוכנית לימודית גרמנית כמו למשל מכתב מהאוניברסיטה, הוכחה שאתם יכולים לדאוג לעצמכם מבחינה כלכלית (כרגע 10,332 אירו לשנה עלויות מחיה) כמו למשל תדפיסי בנק , תמלול כישורים אקדמיים, תעודת שליטה בשפה אם לומדים קורס בגרמנית והוכחת ביטוח בריאות.
עיבוד תהליך הבקשה  לויזה נמשך בדרך כלל 6-12 שבועות. העלות הסטנדרטית של ויזה זו היא 75 אירו.
אשרת הסטודנט נמשכת בדרך כלל כל עוד תוכנית הלימודים שלך, בדרך כלל עד ארבע שנים לכל היותר. אם תסיימו את הוויזה הזו ותמשיכו לעבוד בגרמניה למשך שנתיים, אז תוכלו להגיש בקשה לאישור שהייה קבוע.
סטודנטים ממדינות האיחוד האירופי/EFTA אינם צריכים ויזה או אישור לעבוד בגרמניה. עם זאת, הם יכולים לעבוד רק 20 שעות שבועיות במהלך תקופת הקדנציה. אם שעות העבודה יעלו מעל זה, הם יצטרכו לשלם דמי ביטוח לאומי.
אלה ממדינות שאינן באיחוד האירופי/EFTA עם אשרת סטודנט גרמנית או היתר שהייה יכולים לעבוד עד 120 ימים מלאים (או 240 חצאי ימים) בכל שנה בזמן הלימודים. אם אתם רוצים לעבוד יותר מזה, עליכם לפנות למשרד ההגירה המקומי שלכם (Ausländerbehörde) לקבלת אישור עבודה. החריג לכך הוא אם האוניברסיטה שלכם מעסיקה אותכם כעוזרים אקדמיים. במקרה זה, לא חלות הגבלות.
באופן כללי, סטודנטים עם אשרות קורס שפה, אשרות בקשה לסטודנטים ואשרות שהייה קצרה אינם יכולים לעבוד בשכר בגרמניה. כמו כן, אינכם יכול לעבוד כעצמאיים או כפרילנסרים על ויזת סטודנט גרמנית.

 

ויזת סטודנטים גרמניה

תושבות קבע ואזרחות בגרמניה:

חושבים להישאר לנצח בגרמניה? ניתן להגיש בקשה להיתר לישיבת קבע לאחר חמש שנות מגורים בארץ. עם זאת, ישנם כמה חריגים – עובדים מיומנים שסיימו את לימודיהם באוניברסיטה גרמנית יכולים להגיש בקשה לאחר שנתיים, ומחזיקי כרטיס כחול של האיחוד האירופי יכולים להגיש בקשה לאחר 33 חודשים.
לאחר שחייתם בגרמניה שמונה שנים (ברוב המקרים), תוכלו להגיש בקשה לאזרחות גרמנית מלאה ולקבל דרכון גרמני אם אתם עומדים בקריטריונים לזכאות.

מעוניינים לקבל עוד מידע על רילוקיישן?

צרו איתנו קשר ונשמח לעזור!