לחיות בהולנד

כולנו היינו רוצים להגיע עם אופניים לעבודה אבל איך זה לגור ולחיות בהולנד?

לחיות בהולנד

איך זה לחיות בהולנד?

שיתוף:

הולנד היא אחת המדינות המבוקשות ביותר באירופה למגורים, בזכות השילוב המיוחד בין איכות חיים גבוהה, סביבה אורבנית תוססת ותרבות פתוחה וידידותית. בעידן שבו רבים שוקלים רילוקיישן למגוון יעדים ברחבי העולם, הולנד הפכה ליעד פופולרי גם בזכות תנאי המחיה הטובים, מערכת הבריאות המתקדמת ומערך תחבורה נוח ויעיל. אז איך זה מרגיש לחיות בהולנד? בואו לגלות את התחומים המרכזיים המשפיעים על איכות החיים בהולנד.

תרבות ואורח חיים

התרבות ההולנדית מתאפיינת בשילוב ייחודי של מסורת אירופית עם פתיחות וחדשנות מודרנית. ההולנדים ידועים בגישתם הישירה והכנה, והם מעריכים ערכים כמו שקיפות, כבוד לפרטיות ואיזון בין עבודה לחיים אישיים. אורח החיים בהולנד מאופיין בקצב עבודה נעים ושוויון בין המינים.
הולנדים רבים מקפידים על ניהול חיי משפחה מאוזנים ומקדישים זמן לאירועי תרבות, ספורט ופעילויות קהילתיות. אחת ההנאות המרכזיות היא השימוש באופניים ככלי תחבורה מרכזי, לא רק בערים אלא גם בכפרים. הולנד נתפסת כאחת המדינות הידידותיות ביותר לרוכבי אופניים בעולם, כאשר יש תשתיות מתקדמות לרכיבה, מה שמאפשר להתנייד בקלות וליהנות מאורח חיים בריא ופעיל יותר.
המונח "gezellig" (שהולך מעבר ל"נעים" או "כיפי") מסכם חלק מהחוויה ההולנדית. הוא מתאר את אווירת האינטימיות שנוצרת מפעילויות חברתיות, כמו ארוחות ערב עם חברים או כוס קפה בבית קפה קטן.

תרבות ואורח חיים בהולנד

מזג אוויר ונופים

הולנד ידועה במזג האוויר המשתנה והלא צפוי, עם קיץ נעים (טמפרטורות סביב 20-25 מעלות) וחורפים קרירים עם מעט שלג (טמפרטורות בין 0 ל-5 מעלות). עונות המעבר (אביב וסתיו) מאופיינות בגשמים, ולכן חשוב תמיד להיות מצוידים במעיל גשם או מטריה. יחד עם זאת, הגשם והשינויים במזג האוויר לא מונעים מההולנדים ליהנות מאורח חיים חיצוני, כשמגוון האירועים מתרחש גם במזג אוויר סגרירי.
הנוף ההולנדי מאופיין במישורים רחבים, תעלות מים ציוריות, כפרים עתיקים ותחנות רוח אייקוניות. הולנד ידועה גם בפרחי הצבעונים המרהיבים המתחילים לפרוח באביב, המושכים תיירים מכל העולם. האזורים הכפריים כוללים שטחים חקלאיים נרחבים, ואילו הערים ההולנדיות מלאות בתעלות יפיפיות וגשרים מקסימים, המשרים אווירה אירופאית קלאסית.

עלויות מחיה

אחד השיקולים המרכזיים במעבר להולנד הוא העלות הכלכלית. עלויות המחיה בהולנד יכולות להיות גבוהות בהשוואה למדינות אחרות, במיוחד בערים המרכזיות כמו אמסטרדם, רוטרדם והאג. אמסטרדם, למשל, מדורגת בין הערים היקרות ביותר באירופה, בעיקר בכל הנוגע לשכר דירה. מחירי השכירות משתנים לפי אזור, אך באופן כללי, דירות במרכזי הערים הן יקרות. באמסטרדם דירת חדר עשויה לעלות בין 1,500 ל-2,000 יורו לחודש. לא רק שכר הדירה נחשב גבוה בהולנד ובהשוואה למדינות אחרות באירופה, המחירים בחנויות המזון בהולנד אינם מהנמוכים, אך יחד עם זאת, קנייה בסופרמרקטים כמו אלברט היין (Albert Heijn) או ליידל (Lidl) עשויה להוזיל את העלויות.
באופן כללי, חיים נוחים בהולנד תלויים במידה רבה ברמת ההכנסה, אולם השכר ההולנדי נחשב לגבוה יחסית, במיוחד במקצועות הדורשים מיומנויות גבוהות.

מערכת בריאות

מערכת הבריאות ההולנדית נחשבת לאחת הטובות בעולם. היא מבוססת על ביטוח בריאות פרטי שמנוהל בפיקוח המדינה. כל תושב בהולנד מחויב לרכוש ביטוח בריאות בסיסי המכסה את הצרכים הבריאותיים הבסיסיים כגון ביקורי רופא, אשפוז וטיפול חירום.
העלות החודשית של ביטוח בריאות בסיסי נעה בין 100 ל-150 יורו, בהתאם לחברת הביטוח ולרמת הכיסוי. יש אפשרות להרחיב את הכיסוי גם לטיפולים מיוחדים, כגון רפואה משלימה או טיפולי שיניים. השתתפות עצמית (Deductible) היא גם חלק מהשיטה, ותושב צריך לשלם סכום מסוים בשנה לפני שהביטוח יתחיל לכסות את ההוצאות הרפואיות.
מערכת הבריאות מבוססת על טיפול ברמה גבוהה, עם אפשרות בחירה חופשית של רופא משפחה. הרפואה המניעתית מפותחת מאוד, והמדינה משקיעה רבות במניעת מחלות ובקידום אורח חיים בריא.

חינוך

מערכת החינוך בהולנד נחשבת לאחת המפותחות באירופה ומציעה מגוון רחב של אפשרויות לתלמידים מגילאי גן ועד להשכלה גבוהה. החינוך בהולנד מחולק למערכת ציבורית ולמערכת פרטית, כאשר החינוך הציבורי מסובסד על ידי המדינה.
בשל הגידול בכמות המשפחות הבינלאומיות בהולנד, ישנם בתי ספר בינלאומיים רבים, בעיקר בערים הגדולות. בתי ספר אלו מציעים תוכניות לימוד בינלאומיות בשפות שונות כמו אנגלית, צרפתית וגרמנית, והם פונים לתלמידים המגיעים ממשפחות שמבצעות רילוקיישן או עוברות ממדינות אחרות. הולנד משופעת בבתי ספר מכל הסוגים ומציעה מגוון רחב של פדגוגיות ושיטות חינוך מסורתיות ואלטרנטיביות כמו וולדורף(אנטרופוסופי), מונטסורי, חינוך יער ועוד.
ההשכלה הגבוהה גם נחשבת מאוד ביחס למדינות אחרות והולנד מתהדרת באוניברסיטאות מובילות כמו אוניברסיטת אמסטרדם (UvA) ואוניברסיטת ליידן (Leiden University), שמציעות מגוון תוכניות לתואר ראשון, שני ודוקטורט בשפה האנגלית. הלימודים באוניברסיטאות הציבוריות לרוב עולים בין 2,000 ל-3,000 יורו בשנה עבור אזרחי האיחוד האירופי, בעוד שזרים משלמים יותר.

חינוך בהולנד

תחבורה

אחד מהיתרונות הגדולים של הולנד הוא מערך התחבורה המתקדם והיעיל. הולנד מתהדרת בתשתיות תחבורה ציבורית מעולות שכוללות רכבות, אוטובוסים, חשמליות ומעבורות. רשת הרכבות ההולנדית (NS) מקושרת היטב בין הערים הגדולות, מה שמקל מאוד על ניידות בין אזורי המגורים לבין אזורי העבודה.
בנוסף לכך, כאמור, הולנד נחשבת לאחת המדינות הידידותיות ביותר לרוכבי אופניים. יש בה מסלולי אופניים נרחבים ומסודרים בערים ובכפרים, ונסיעה באופניים היא אחת מצורות התחבורה הפופולריות ביותר במדינה.
התחבורה הציבורית היא יחסית זולה ואמינה, אך שכר הדירה הגבוה בערים המרכזיות מביא רבים לבחור במגורים מחוץ לערים ולהשתמש בתחבורה הציבורית כדי להגיע לעבודה.

המטבח ההולנדי

המטבח ההולנדי לא נחשב מהמטבחים המסעירים או ה"עשירים" במיוחד והוא משקף את התרבות המעשית והפרגמטית של ההולנדים. המנות הן לרוב פשוטות ומזינות, מבוססות על מרכיבים מקומיים כמו תפוחי אדמה, ירקות ושפע של דגים.
בין המנות המסורתיות ניתן למצוא את הסטמפט (Stamppot) – תבשיל המבוסס על תפוחי אדמה וירקות מעוכים יחד. אחד המאכלים המפורסמים ביותר של הולנד הוא ההרינג (Haring) – דג מלוח הנאכל חי או בכריך. בגזרת המתוקים תמצאו גם את עוגיות הסטרופוואפל (Stroopwafel) – עוגיות דקיקות עם מילוי קרמל, פופולריות מאוד בקפה של אחר הצהריים.
עם השנים, האוכל ההולנדי הפך מגוון יותר, הודות להגירה ממדינות שונות כמו אינדונזיה, מרוקו וטורקיה. בערים הגדולות יש סצנה קולינרית מגוונת, כולל מסעדות אסייתיות, ים-תיכוניות, אפריקאיות ועוד.

המטבח ההולנדי

חברה וקהילה

ההולנדים ידועים בנימוס ובפתיחות שלהם כלפי אנשים זרים, אך הם גם מעריכים פרטיות. זה עשוי להקשות מעט על יצירת קשרים חברתיים עמוקים עם המקומיים, במיוחד עבור מי שלא דובר את השפה ההולנדית.
יחד עם זאת, הערים הגדולות בהולנד כמו אמסטרדם ורוטרדם, הן קוסמופוליטיות ובינלאומיות מאוד. הן מושכות עובדים זרים, סטודנטים ויזמים מכל רחבי העולם, ולכן קיימות קהילות רבות של זרים המציעות תמיכה, מידע ואפשרות להיכרות עם אנשים חדשים באותו מצב.
ההולנדים מעריכים את הקהילה ומרבים לקיים אירועים חברתיים, ימי חג קהילתיים ופסטיבלים מקומיים, המאפשרים להשתלב בחיי החברה וליצור קשרים עם המקומיים.

אתגרים במעבר להולנד ואיך בכל זאת מתגברים עליהם

מעבר להולנד, כמו כל מעבר למדינה חדשה, טומן בחובו פוטנציאל גדול לשיפור איכות החיים אך גם אתגרים לא מעטים בדרך.
השפה ההולנדית, על אף שהיא לא הכרחית ברוב המקרים, עשויה להוות מכשול להשתלבות מלאה ולכן אם אתם מתכננים לחיות בהולנד תקופה משמעותית, כדי להשקיע זמן בלימוד השפה. לימוד בסיסי של השפה ההולנדית יכול לסייע בהבנה של תרבות המקומיים ולקדם יצירת קשרים חברתיים. הטמעת ההרגלים ההולנדיים, כמו רכיבה על אופניים ושימוש בתחבורה ציבורית, יכולה להקל גם כן על ההסתגלות וההתאקלמות שלכם. 
המחיה בהולנד, בעיקר בערים הגדולות, יקרה יחסית ודורשת תכנון כלכלי מוקפד. תהליך הרילוקיישן עצמו מביא עימו הוצאות גדולות בנוסף להוצאות המחייה ולכן כדי לכם להגיע להולנד עם מספיק אמצעים כלכליים במיוחד לשנה שנתיים הראשונות.
מזג האוויר ההולנדי הקר והגשום עלול להוות אתגר גדול למי שרגיל לחיות במדינות חמות, יבשות ומוארות יותר. קחו זאת בחשבון ותשאלו את עצמכם אם זו סביבה שאתם יכולים להתרגל אליה. מזג האוויר הוא גורם משמעותי ומשפיע מאוד על אורח החיים והתנהלותם.  
בסופו של דבר זכרו שהולנד היא מדינה מסבירת פנים עם שירותי תמיכה רבים עבור זרים, כולל מערכות מידע, משרדי ייעוץ וקבוצות קהילה למתגוררים חדשים. 

  

מעוניינים לקבל עוד מידע על רילוקיישן?

צרו איתנו קשר ונשמח לעזור!