איך מתגברים על קשיי ההתאקלמות ברילוקיישן למדינה חדשה?

איך מתגברים על קשיי התאקלמות ברילוקיישן

שיתוף:

אז הגיע הרגע שהחלטתם לצאת מאזור הנוחות ולבחון את גבולות היכולת שלכם במקום חדש לגמרי אבל, השאלה שהכי מטרידה אתכם היא "איך זה מרגיש להתחיל מחדש במקום זר אחרי שנים של חיים מוכרים בארץ?" אתם לא לבד. לצד ההתרגשות שחלום הרילוקיישן מביא איתו, זה מאוד טבעי שהוא יביא איתו גם שאלות וחששות שלא מפסיקות להדהד כמו "איך תסתגלו לתרבות זרה?", "האם תצליחו ללמוד את השפה המקומית?", "האם הילדים יסתדרו בבית הספר החדש?" ועוד. כך, שאפילו אם עצם המחשבה על רילוקיישן תמיד נראתה לכם מרתקת, כמו חלום על חיים אחרים, עדיין עשויות להתעורר מחשבות שילוו אתכם יומם וליל וזה בסדר. הכתבה הבאה תספק לכם כלים ועצות על איך להתגבר על קשיי ההתאקלמות ולהרגיש בבית לא משנה באיזו פינה של העולם אתם נמצאים כדי לנסות ולהפוך את מסע הרילוקיישן שלכם להרבה יותר קל ומהנה.

1.    שימור זהות והמשכיות

  • המשכיות בשגרה: נסו לשמר אלמנטים מהשגרה הקודמת בחייכם. אם היו לכם תחביבים או הרגלים קבועים, נסו לבדוק את האפשרות להמשיך אותם במדינה החדשה. זה יעזור לכם להרגיש תחושת רציפות וביטחון.
  • שמירת מנהגים משפחתיים: שמירה על טקסים משפחתיים ומנהגים מוכרים, כמו ארוחות שבת או חגים, תתרום לתחושת הביתיות שלכם וגם עשויה להפחית קצת מתחושת השינוי הקיצוני שחל בחייכם.

2.    הכוונה וחקר מקדים

  • חקר מקיף: עשו מחקר מקדים על המדינה החדשה – דברו עם אנשים וקראו כמה שיותר מידע על מנת לגלות על הנורמות החברתיות, התנאים הכלכליים, חוקי עבודה, מערכת הבריאות, מערכת החינוך, ועלויות מחיה. ידע מוקדם יכול להפחית תחושות של אי וודאות ולהקל על המעבר.
  • בדיקה לוגיסטית: ודאו כי יש לכם את כל המסמכים הדרושים ותכנון תקציבי ברור לתקופת ההתאקלמות הראשונה. כמו שכבר ציינו בעבר, אירועים בלתי מתוכננים והוצאות בלתי צפויות הם דבר שכיח שקורה לא מעט ולכן יש להיערך לזה בהתאם.

3.    הכנה רגשית ומשפחתית

  • שיחות מקדימות: דברו עם בני המשפחה על הצפוי להם, ונסו להבין את החששות והציפיות שלהם מהמעבר. שיחות פתוחות יוכלו להכין אתכם להתמודד עם אתגרים רגשיים ולתמוך אחד בשני בעת הצורך ולהקל על קשיי ההתאקלמות.
  • מעורבות הילדים: אם יש ילדים, שלבו אותם בתהליך קבלת ההחלטות והכינו אותם מראש לשינויים שצפויים להם בבית הספר ובסביבה החדשה. שתפו אותם ותרתמו אותם להתרגשות ולצפייה שבמעבר!

4.    . תכנון תעסוקתי וחברתי

  • רשת מקצועית: התחברו לרשתות מקצועיות מקומיות עוד לפני המעבר. חפשו כנסים, סדנאות או קבוצות מקוונות בתחומכם כדי ליצור קשרים מקצועיים ועסקיים. ישנם לא מעט פלטפורמות וקבוצות בהם תוכלו להיעזר למשימה הזאת.
  • תמיכה חברתית: פנו לקבוצות תמיכה של מהגרים אחרים (Expats) במקום אליו אתם עוברים, הצטרפו לפעילויות חברתיות ונסו למצוא קהילות מקומיות שיש לכם משהו במשותף איתן. אל תשכחו שממש כמוכם, ישנם עוד אנשים ומשפחות שהחליטו להעביר את מקום המחייה שלהם מהמדינה בה הם גדלו למדינה אחרת וברוב המקרים תגלו לדעת שהם מרגישים ממש כמותכם ומתמודדים עם אותם הקשיים והתאגרים. חברויות עמוקות וחזקות שילכן איתכם למשך שנים קדימה יכולות להיווצר בנסיבות כאלה. תהנו מזה.

5.     ניהול ציפיות ותכנון חוויות

  • קביעת יעדים ריאליים: קבעו מטרות קטנות וריאליות להתאקלמות. במקום לשאוף להרגיש כמו בבית תוך מספר שבועות, הציבו יעדים כמו רכישת חבר חדש או סיום קורס שפה בסיסי.
  • גמישות ופתיחות: זכרו שתהליך ההתאקלמות עשוי להיות ארוך ויש לקחת בחשבון שינויים ותיקונים בתכנון המקורי. היו גמישים ואל תשפטו את עצמכם אם לא כל מה שתכננתם התפתח כמתוכנן. זה בסדר. תנו לעצמכם זמן.

6.    הסתגלות פיננסית

  • מעקב תקציבי: עקבו אחרי ההוצאות ותכננו את התקציב כך שיכלול את כל ההוצאות הצפויות, כולל הוצאות בלתי מתוכננות.
  • הבנה פיננסית מקומית: לימדו על מערכת המיסוי, עלויות המחיה והשירותים הבנקאיים במדינה החדשה.

7.     בריאות ורווחה

  • שגרה בריאה: שמרו על בריאותכם הפיזית והנפשית באמצעות תזונה מאוזנת, פעילות גופנית ושינה מספקת. אם זה מתאפשר לכם, מצאו את זמן נוח על מנת לחקור וממש "לטייל" בסופרים השונים כדי להכיר את חומרי הגלם השונים ואת סל הקניות החדש שלכם. זה עשוי להפחית מתחושת חוסר האונים שעולה כשלא מוצאים את חומרי הגלם עליהם גדלתם במיוחד אם אתם לא כל כך פתוחים לשינויים.
  • תמיכה רגשית: פנו לתמיכה מקצועית במידת הצורך, בין אם זה ייעוץ פסיכולוגי, קבוצות תמיכה או שירותים המיועדים למהגרים.

8.    נכונות ללמוד ולהשתנות

  • התנסות בלמידה: יש לכם הזדמנות יחודית לחקור את העולם מחדש! נצלו הזדמנויות ללמידה ולהתנסות בדברים חדשים – מטעמים מקומיים ועד השתתפות באירועים תרבותיים. החוויות האלו יסייעו להקל על תחושת הניכור.
  • התאמה מתמדת: תהיו מוכנים להתאים את עצמכם ולהשתנות בהתאם לצרכים והשינויים בסביבה החדשה. גמישות תקל על תהליך ההתאקלמות ותסייע לכם להשתלב. אל תשכחו שאתם לא במגרש הביתי שלכם, והיכולת להיות דינמיים היא חשובה על מנת להצליח.

9.     מעורבות חברתית

  • תרומה לקהילה: השתתפות בפעילות קהילתית או התנדבותית יכולות להעשיר את החוויה שלכם, לעזור לכם להתחבר לסביבה ולהשאיר חותם חיובי במדינה החדשה. זה לא חייב להיות פעילות במשרה מלאה שתגזול לכם את כל זמנכם. גם שעה בשבוע או פעילות חד פעמית יכולה להיות חיובית ולגרום לכם לצאת מהבית ומאזור הנוחות שלכם.

לסיכום

זכרו שהמעבר הוא מסע, וכל שלב בו מוסיף לכם פרספקטיבה וכלים חדשים. בעזרת סבלנות והתמדה, הקשיים יהפכו לנקודות ציון בהתפתחותכם האישית. מציאת המקום שלכם בעולם החדש כרוכה ביצירת חוויות והקשרים שישרתו אתכם לאורך זמן ויהפכו את התחלה החדשה להרפתקה מרגשת ומעשירה.

בין אם מדובר על למידת השפה המקומית, השתתפות באירועים תרבותיים או יצירת חברויות חדשות, כל צעד קטן יקדם אתכם לעבר תחושת הביתיות וההשתלבות. המעבר למדינה חדשה יכול להיות נקודת מפנה חיובית בחייכם – הזדמנות לצמיחה אישית ולהתפתחות מרחיבה אופקים.

בהצלחה במסע שלכם למצוא את המקום החדש שלכם בעולם!